Best Landing Page
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

7 Tips for Converting Landing Pages

If you have managed to get visitors to your website, you naturally want a landing page that is effective and converts your leads to customers. 

Een landingspagina is een stand-alone pagina op je website die speciaal gemaakt is voor een marketing doeleinde. Je bezoeker “landt” op deze pagina nadat deze geklikt heeft op een link in een email, advertentie of social media post.

In dit artikel vind je 7 tips voor een succesvolle landingspagina waarmee jij je bedrijf online kunt laat groeien.

Why do you need a landing page?

There are a number of important reasons for creating a specific landing page on your website. For example, if someone has clicked on your ad or on a social media post, then this potential customer is interested in your product on service.

And of course, you want to take advantage of this sign of interest.

You can create a specific landing page for, among other things, the purposes below:

  • To collect email addresses.
  • To send the visitor directly to an offer.
  • To ask the visitor to complete an action:
    • Submit a callback request
    • Make an appointment
    • Submit a request for information

7 Tips voor een Succesvolle Landingspagina

1. Value propositie in header

De gemiddelde aandachtspanne van een website bezoeker is die van een goudvis, maximaal 9 seconden. Je wilt dat je bezoeker meteen weet wat de waarde is die jouw product of service gaat leveren en niet gelijk wegklikt.

2. Focus op beeld

Geef de bezoeker een afbeelding om op te focussen. Alleen tekst is saai en het aloude gezegde blijft waar: a picture says more than a thousand words. 

Wissel daarnaast blokken tekst af met een foto, een button en met iconen. Check hoe je bezoeker over de pagina beweegt met een zogenaamde ‘Heatmap’, bijvoorbeeld met de plugin Hotjar.

3. Duidelijke features en voordelen

Natuurlijk moet je de belangrijkste kenmerken van je product of service uitleggen. Maar het is vooral belangrijk om de voordelen duidelijk te maken. Welk probleem van je klant ga jij oplossen? Waarom moet deze potentiële klant van jouw product/service gebruik gaan maken?

4. Eén krachtige call-to-action

Nadat je in een krachtige header en paragraaf de voordelen hebt uitgelegd, is het tijd voor actie. Maak duidelijk wat je wilt dat je potentiële klant gaat doen. Iets bestellen? Een afspraak inplannen? Zich inschrijven? 

Maak het uitvoeren van de call-to-action zo simpel mogelijk. Bijvoorbeeld door een pre-filled formulier van de plugin Typeform of een terugbelknop.

tips voor landingspagina

5. Reviews en social proof

Reviews van klanten en social proof geven je merk betrouwbaarheid en kunnen net dat zetje zijn wat je prospects nodig hebben. Verwerk deze dus op je landingspagina zodat je prospect ziet hoe andere tevreden klanten over je denken.

Zorg ervoor dat de voordelen die de klant heeft gehad door het gebruik van jouw product/service goed naar voren komt.

6. Geef duidelijke garantie

Neem de laatste twijfel bij je prospect weg door op je landingspagina een garantie te geven. Bijvoorbeeld dat de klant zijn geld terug krijgt binnen een bepaalde termijn als hij niet tevreden is. Een ontevreden klant wil je toch zo snel en simpel mogelijk weer tevreden krijgen? Laat zien dat je de beste customer service hebt en volledig achter je product staat.

7. Gebruik Storytelling

Een goed verhaal is al sinds het begin van marketing het meest effectieve middel. Het is niet voor niets dat soaps op tv zo populair zijn. Zorg ervoor dat je een duidelijk, persoonlijk en sterk verhaal hebt rondom je product of service waar mensen zich mee kunnen identificeren. 

Conclusion

Met het implementeren van deze tips is het eenvoudig om een goede landingspagina te maken die je bezoekers in de salesfunnel naar klanten brengt. Een duidelijke boodschap en stappen zorgen ervoor dat je 

Hiermee vergroot jij je omzet online.

Kan jij hulp gebruiken bij het maken en optimaliseren van jouw landingspagina? 

Then contact me now!

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Contents

en_USEnglish