fbpx
tips voor efficient werken

5 tips voor efficiënter werken

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

In deze drukke wereld vol met prikkels is het belangrijk dat je focus houdt en je efficiënt werkt. Onderstaande productiviteitstips kunnen ervoor zorgen dat je meer tijd overhoudt voor andere belangrijke dingen zoals lezen, sporten of relaxen.

Hieronder 5 tips om efficiënter te werken en daarmee je productiviteit te vergroten. 

1. Zorg voor een beloning

 

Als je jezelf een beloning in het vooruitzicht stelt, komt er dopamine vrij in je hersenen. Hierdoor kom je in een happy flow waardoor je meer rationeel naar dingen kijkt en goede beslissingen kunt nemen.

2. Heb alleen relevante apps open

 

We weten allemaal dat je snel kan worden afgeleid als je teveel tabs en apps open hebt. Toevallig even je Facebook tussendoor checken, snel die email lezen, dit zijn allemaal afleidingen die je van je taak afhouden en zorgen dat je overal langer over doet. 

Zorg ervoor dat je alleen de applicatie open hebt, waarmee je op dat moment werkt.

3. Maak een to-do-lijst

 

Even gedag zeggen tegen iemand, niet alleen die nieuwe email maar ze allemaal even snel door scannen, je telefoon opnemen…. Dit kan zo de hele dag doorgaan waardoor je niet toekomt aan de belangrijke dingen die prioriteit hebben.

Doordat je de makkelijke en snelle dingen eerst afhandelt, loopt de rest vertraging op.

Maak een to-do-lijst met daarop een tijdvak waarin je de taak gaat afhandelen zodat je efficiënter gaat werken.

schrijven is belangrijk

4. Handel iets in 1 keer af

 

Zorg ervoor dat je de meeste taken in 1 keer afhandeld. Dus niet even snel de mail scannen maar hem later beantwoorden, of een opzet maken van een presentatie en er later op terugkomen. 

Het is bewezen dat onze hersenen tijd nodig hebben om te schakelen en dat je sneller werkt als je alles in 1 keer afhandeld. Ook krijg je een snelle shot dopamine als iets af is, waardoor je gemotiveerder je dag verder gaat.

5. Schrijf meer op

 

Je weet wel hoe het gaat. Je denkt dat je iets wel gaat onthouden. Maar doe je dat ook echt? Als je ergens later op terug moet komen en je moet weer opzoeken en checken, dan verlies je tijd. 

Schrijf je iets op met pen en papier, dan heb je alle informatie die je nodig hebt en ga je de informatie beter begrijpen. Dit komt omdat je niet precies ieder woord uit een gesprek opschrijft en je hersenen dus al bezig zijn om te analyseren wat het meest belangrijke is.

Inhoud

Sluit Menu
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch