fbpx
Social Media Marketing Tips

14 Social Media Posts Tips

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Een goede online marketing strategie kan niet zonder Social Media. Zorg voor een goede mix van organische content en betaalde content. 

Om te zorgen dat je consistent post op social media, kan je het beste een contantplanning maken met een mix aan verschillende soorten posts. Zo zit je nooit zonder ideeën.

In dit artikel bespreek ik het volgende:

 • Wat kan je met social media bereiken
 • 14 tips voor social media content
 • Tools voor creeën social media posts
 • Conclusie

Wat kan je met social media marketing bereiken

 • in gesprek raken met je potentiele klant
 • je bereik vergroten
 • je zoekmachine ranking verbeteren
 • je merkbekendheid te vergroten
 • het verkeer naar de website verhogen
 • conversies vergroten
 • jezelf posititioneren als waardevol en uniek

14 tips voor social media content

1. Vraag feedback –
 

Stel een directe vraag aan je (potentiële) klanten. Zijn er nieuwe features die jullie graag willen? Welk probleem heb je dat we kunnen oplossen voor je?

2. Wees grappig –

Een grappige post of een kattenfilmpje in de mix om het luchtig te houden is altijd een goed idee. Het hoeft niet altijd serieus te zijn.

3. Een insider post –

Deel een achter-de-schermen foto of een echt insider detail. Je doelgroep is altijd nieuwschierig naar jou en wat je meemaakt.

4. Een statistiek –

Een statistiek met duidelijke uitleg en visual is een goede manier om je vakkennis te delen.

Analytics Post Social Media

5. Iets onverwachts –

Schrijf iets persoonlijks of deel iets compleet off-topic, iets wat niemand van je verwacht.

6. Een quote –

Een goede quote werkt nog altijd en krijg veel shares. Kijk rond op Instagram en zie hoe de mix is tussen afbeeldingen en quotes. Maak er wel een eigen design van, bijvoorbeeld in Canva.

7. Breaking news –

Deel insider nieuws terwijl het gebeurt. Het geeft je doelgroep het gevoel dat ze er ook bijhoren.

8. Jouw mening –

Jouw volgers willen graag horen wat jij denkt over iets. Dit is een goede manier om jouw unieke kwaliteiten en visie te delen.

Content Marketing Quote

9. De wat-zou-jij-doen vraag –

Deel een ervaring en vraag wat je volgers zouden doen in deze situatie. Hoe zouden ze dit probleem oplossen? Hoe zouden zij reageren op een verzoek van een klant?

10. Vraag om een antwoord –

Leg een probleem voor en vraag na te denken over het antwoord. Met veel verschillende inzichten kom je vast op een creatieve oplossing.

11. Vraag hulp voor iemand anders

Als iemand je een interessant probleem voor legt, waarom niet delen en anderen om hun advies vragen. Anderen helpen vind iedereen leuk om te doen.

12. Een blog comment –

Als iemand een interessante comment achterlaat op je blog kan je dit delen en verkeer naar je blog genereren. Dit hoeft niet persé een positieve comment te zijn, ook een negatief bericht en jouw antwoord kan trigger zijn om verder te lezen.

13. Vraag om een aanbeveling –

Vraag je volgers naar hun voorkeuren of aanbeveling voor een product of service. Wat gebruiken zij om keyword research te doen?

14. Vul verder in –

Begin een statement en vraag je volgers om hem verder in te vullen. Mijn favoriete tool om social media posts te schedulen is ……….

 

Tools die ik gebruik voor Social Media Marketing

Conclusie

Zelfs met weinig tot geen budget kan je hoge kwaliteit social media content maken en posten. Alle bovenstaande tools hebben een gratis versie en ook op Social Media kanalen posten kost niks.

Met een strakke voorbereiding en planning is het mogelijk om iedere dag leuke, waardevolle en deelbare posts online te zetten. Hiermee draagt ook je online content bij aan het behalen van je doelstellingen.

 

Mocht je hulp willen bij het maken van een online marketing strategie, content planning of het creeën van de content zelf, neem dan contact op.

Inhoud

Sluit Menu
nl_NLDutch
en_USEnglish nl_NLDutch